VERHAALserge@amanda-thewhoopies.be


amanda_bus

Louisiana, USA, 2014
Amanda Joorissen, meer bekend als sterzangeres Amanda Jolie, is voor 4 maanden naar The States getrokken om het te maken als zangeres in Las Vegas. Vanuit Brussel neemt ze het vliegtuig richting New York. Daar eenmaal aangekomen, besluit ze de route 66 richting Las Vegas op te rijden met een huurwagen; een rode polka dot VW Transporter. Haar favoriet merk en favoriete kleur!

Onderweg zou ze haar Zuid-Amerikaanse Italiaan, Rodrigo oppikken en samen zouden ze verder rijden naar haar droombestemming: Las Vegas. Noem het een ongelukkig toeval, maar in de motelkamer waar ze hadden afgesproken, trof ze niet alleen Rodrigo aan, maar ook een marginaal Mexicaans model dat onophoudelijk de mambo Italiano zat te dansen en haar vingers en tenen niet kon thuishouden.
Ook al was het de heetste dag van het jaar en had ze al 367 mijl gereden, Amanda is terug in haar auto gestapt, en is weer beginnen rijden. Rijden rijden rijden. Zonder te weten waar naartoe. Zonder geld, zonder telefoon, zonder kleren… alles had ze achtergelaten in dat ranzige motel. Zelfs haar hart lag daar nog ergens. Kapotgetrapt.


Ze was in zo’n emotionele shock dat ze helemaal niet doorhad dat ze ondertussen puncture_epsal weer 200 mijl verder was gereden met een kapotte band en met een alarmerend laag benzinepeil… Tot ze uiteindelijk stil viel ergens deep down south in Louisiana.

Trouwens, wist je dat je in Louisiana de beste en de meest authentieke Jambalaya kan proeven die er bestaat? Lekker, echt! Yummie!!

jambalaya_eps

Maar goed, ik wijk af. Daar had ons arme Amanda op dat moment helemaal geen boodschap aan. Daar zat ze dan: met een kapotte auto en een gebroken hart, deep down south in Louisiana.


Toeval bestaat, maar dit kon geen toeval meer zijn. Hier begint het verhaal van Amanda & The Whoopies. Het stond in de sterren geschreven. Amanda kon niet anders dan Willy, Wally & Woody Whoopi ontmoeten. Het was voorbestemd. De gebroeders Whoopi waren cross_ranchgaragisten. En hun garage was de enige op de weg waar Amanda haar polka dot busje aan het voortduwen was.

De rest is geschiedenis. Willy’s Jambalaya was niet te vreten, maar de gastvrije Whoopies hebben haar wel gered, toen ze daar vast zat in Louisiana. Ze was zelf nog meer een wrak dan haar kapotgereden auto.